Jahorina u prestižnom časopisu Hello Travel

960

Na Jahorini u hotelu Bistrica večeras je promovisan časopis “Hello Travel”.  Časopis je posvećen kako planinini Jahorini tako i turističkim vrijednostima u daljoj i bližoj okolini. Akcenat je stavljen na Jahorinu kao centralnu turističku vrijednost, te njene turističke potencijale, kako u zimskom tako i u ljetnom periodu.

Direktor Olimpijskog centra Jahorina, Dejan Ljevnaić istakao je ovom prilikom da je Jahorina prva planina u regionu koja je otvorila skijašku sezonu u mjesecu novembru. Takođe je pomenuo zanimljiv podatak da je na isti dan prošle godine na planini Jahorini skijalo 104 skijaša, dok je danas na stazama Jahorine bilo vise od 2000 skijaša.  Bitno je pomenuti da se na planini Jahorini trenutno nalaze skijaši iz Kine koji su na pripremama za Olimpijske igre 2012. godine.  Direktor Olimpijskog centra Jahorina gospodin LJevnaić je istakao da je najveći akcenat u prošlom periodu stavljen na izradu kvalitetnih staza i vještačkog osnježavanja. To najviše I interesuje skijaše, te se danas može primjetiti da Jahorina u kratkom periodu doživljava preporod.

Promocijom Jahorine u časopisu “Helo Travel”,  Jahorina i njene turističke vrijednosti, kao i  turistička ponuda se približava potencijalnim posjetiocima ove regije.

Urednik ovog časopisa Žikica Milošević  je naglasio da Republika Srpska ima veliki potenicjal kada je riječ o turizmu, a da je Jahorina planina koja je i poslije nesrećnih događaja 90 – ih godina prošlog vijeka povratila svoj sjaj, te je zbog svojih specifičnosti u mogućnosti razvijati turističku ponudu na najbolji mogući način.