Sony predstavio nove Handycam kamere

1059

Sony je predstavio tri nove video kamere na CES sajmu. Sve tri su modeli za 2016. u poznatoj Handycam liniji kompaktnih video kamera.
FDR AX53 je najjači model sa 4K (UHD) video mogućnostima. Kamera koristi novi Exmor-R senzor 1/2.5″ formata. Kompaktni format senzora omogućuje kompaktniji objektiv a zahvaljujući tome Sony već par zadnjih generacija u ovoj seriji koristi vrlo moćnu optičku stabilizaciju slike u 5 osi. U ovom modelu taj sistem dodatno je poboljšan novom Intelligent Active opcijom koja kompenzira trešnju kamere čak i u najzahtjevniim uvjetima kao što je trčanje.
FDR-AX53_main2
Sistem mikrofona strukturiran je tako da snima zvuk u 5 smjerova za detaljan surround zvuk, a korištena optika je Zeiss Vario-Sonnar f2.0/3.8 sa 20x optičkim uvećanjem i T* premazom. Opcija Clear Image Zoom omogućuje dodatno inteligentno digitalno uvećanje do 30x za 4K video a do nevjerojatnih 40x za HD. Kamera posjeduje i manualne opcije za više parametara za neprednije korištenje, preko ugrađenog prstena na objektivu. 4K je podržan do 25p/30p i sniman u XAVC-S do 100 Mb/s a 1080p do čak 100 sličica u sekundi u XAVC-S do 100 Mb/s (50Mb/s za 50p i 25p), uz podršku za stariji AVCHD format. Snimljeni HD je dobiven iz veće 4K rezolucije i time puno detaljniji nego HD sa tipičnih HD senzora.
Od funkcija mogu se istaknuti mogućnost povezivanja više kamera, praktično povezivanje sa pametnim uređajima i utišavanje glasa osobe iza kamere. Tu je i napredni inteligentni auto fokus sistem koji je implementiran i u Sony A7SII fotoaparatu. Algoritam optimizira komunikaciju između leće i procesora kako bi postigao veće brzine fokusa.
HDR-CX625_main2
U novoj liniji tu su još dvije nove HD kamere. HDR-CX625 i HDR CX450. Kao i prošli modeli i ovi podržavaju širokokutno snimanje u ekvivalentu objektiva od 26.8 mm i oba modela posjeduju naprednu stabilizaciju slike u 5 osi. Tu je i noviji i napredniji XAVC-S fomat za HD video i inteligentni auto fokus. Sve nove Handycam kamere podržavaju live streaming preko USTREAM servisa.
HDR-CX450_main2
Sonyeva nova 4k Handycam kamera FDR AX53 bit će dostupna u Europi od ožujka 2016. godine; a kamere s Full HD kvalitetom HDR-CX625 i HDR CX450 bit će dostupne od sredine veljače 2016. godine.

TEST:

Izvor: http://hdtelevizija.com