Jesen stiže rana…

1387

Kao i sve u životu i jesen ima svoju tužnu i vedru stranu. Na obroncima Romanije i Jahorine te na čitavom prostoru opštine Pale u jesen je vrlo živo. Isprepletena crnogorična i listopadna vegetacija na jesen kada sve nestaje i isčezava, oprašta se sa najmoćnijim vizuelnim efektima. Nijanse zelene, žute, smeđe, crvene okite brežuljke svuda oko nas. Poseban je doživljaj kada stanete na neko od uzvišenja i dokle vam se pogled gubi sve je ispred vas u nijansama. A obalci niski i čudnih boja pod uticajem sunca, naslanjaju se na okolne planine i daju jedan nesvakidašnji izgled, izgled koji nije dovoljno zabilježiti foto aparatom. Trenutak treba doživiti svim osjetilima.

Okruženi svim tim nijansama i obasjani suncem koje jenjava, ali se bori za svaki trenutak opstanka lijepog, dok vas prohladni vjetar trza iz sna vi stojite na obroncima i želite da tenutak nikada ne prođe. Opojni miris voćnih rakija koji se spravljaju u mnogim domaćinstvima na tradicionalan način širi se paljanskom kotlinom i ne ostavlja vas ravnodušnim. Zaposelni u mnogobrojnim ugostiteljskim objektima na Palama i Jahorini su već spremni da na svoje trpeze iznesu domaće proizvode. Proizvodi od mlijeka, slatka i džemovi od šljiva, šipurka, drenjaka, rakije od svih vrsta voća, sušenog mesa itd. su nešto po čemu se prepoznaje ovaj kraj.

Smještajni kapaciteti su spremni da prime goste, a domaćini da ih ugoste i pohvale te ponude čašicom rakije posjetioce, koju su samostalno ,,ispekli,,.

Pozivamo Vas da dođete i doživite jesen zajedno sa nama.

VIŠE FOTOGRAFIJA