OC “Jahorina” očekuje da će i ljetnja sezona oboriti sve rekorde

1199

Direktor Olimpijskog centra “Jahorina” Dejan LJevnaić rekao je da je protekla zimska sezona na ovoj planini bila najuspješnija do sada, te najavio za 5. jun najveću akciju čišćenja Jahorine, a za 29. jun otvaranje ljetnje sezone na ovoj planini, za koju misli da će da obori sve rekorde.

Što se tiče ljetnje sezone, LJevnaić je rekao u Beogradu, gdje OC “Jahorina” predstavlja svoje potencijale u okviru Beogradskog manifesta, da se 5. juna, uz podršku predsjednika Republike Srpske Milorada Dodika, organizuje se najveća akcija čišćenja Jahorine ikada.

On je naveo za medije iz Srpske da su uključene sve lokalne samouprave, javna preduzeća, škole, a da će poslovni partneri koji rade na izgradnji ski staza, dati svoju mehanizaciju i ljude.

“Na taj Dan zaštite životne sredine želimo da očistimo Jahorinu i uđemo u ljetnju sezonu, da planina bude prelijepa i čista”, rekao je on.

On je naveo da je 29. juna zvanično otvaranje ljetnje sezone pod nazivom “Jahorina fest 365” , sa simbolikom da Jahorina živi 365 dana u godini, a tog dana će biti organizovan koncert regionalne zvijezde Severine, a sljedećeg dana koncert grupe “Leksington”.

“Vlada veliko interesovanje za otvaranje. Takođe, u periodu između koncerata biće organizovana žurke, a biće još jedan koncert iznenađenja. Biće organizovane zanimljiv trke i događaji, kao što je trka na biciklu, u štiklama, gdje će se dijeliti nagrade pobjednicima. Sezona je već prepuna događaja i mislimo da će da obori sve rekorde”, dodao je LJevnaić, podsjećajući i na mnoge ljetnje kampove.

Kada je riječ o protekloj zimskoj sezoni, LJevnaić je rekao da je na Jahorini bila najuspješnija do sada, te da neki parametri pokazuju da je Jahorina apsolutni lider u regionu, a što se tiče prihoda, ova sezona je imala za milion više maraka veći prihod, nego posednje dvije zajedno, što je velik uspjeh za Jahorinu.

“Prvi smo počeli zimsku sezonu 1. decembra i posljednji zatvorili. Imali smo 131 dan skijanja, što je veliku uspjeh za Jahorinu. Naši skijašu znaju da je u svijetu trend skijanja u opadanju. Svuda ski centri imaju prihode maksimum jedan do pet odsto više, i to se smatra velikim uspjehom, a mi smo ove godine vratili Jahorinu na mapu evropskih ski centara”, rekao je on.

On je naveo da je sve veće interesovanje turističkih agecija i turoperatera za Jahorinu i da je u ovom momentu “sve rasprodato za ljeto”.

“Naš hotel `Bistrica` je rasprodat za ovo ljeto i sve je veće interesovanje za zimu, što je veoma dobro za Jahorinu”, dodao je on.

On je rekao da su u toku građevinski radovi na Jahorini, te da sedam buldožera radi na stazama, nastavlja se sa sistemom za osnježavanje, radi se na vještačkoj akumulaciji na vrhu Poljica, a radiće se nove i proširivati postojeće staze.

“Cilj nam je da za ovu sezonu uradimo i olimpijski spust i da tu stazu ponovo pustimo u rad. Trudićemo se da čivato ljeto radimo pripreme za zimsku sezonu. To znači da će opet nešto novo dočekati skijaše, a novu zimsku sezonu ćemo otvoriti sa novim sistemom za osnježavanje. To je dokaz da Jahorina nikad više neće imati problem sa snijegom. Kada skijaš bude dolazio na Jahorinu, znaće da će imati sto odsto zagarantovano skijanje”, rekao je LJevnaić.

www.pale.rs.ba