Stiže potpuno nova generacija mobilnih telefona!

962

U pitanju je pametna narukvica koja u sebi ima ugrađen minijaturni projektor, koji će korisnički interfejs projektovati na vašu ruku. Iako je još uvek u prototip fazi, velike su šanse da ova tehnologija zaživi

Da li vam ideja o narukvici koja će projektovati ekran osetljiv na dodir na vašu ruku zvuči primamljivo? Ukoliko je odgovor potvrdan, dobra vest je da bi to uskoro moglo da postane realnost. Naime, Cicret narukvica će Android bukvalno smestiti na vašu podlakticu, gde ćete bez problema moći da surfujete internetom, čitate vesti ili gledate video klipove.

Istina je da će ljudi moći da vide šta radite u svakom trenutku, i da će to možda u početku delovati čudno, ali bez obzira na to ovaj gedžet zaista deluje fenomenalno. Ova pametna narukvica u sebi ima ugrađen minijaturni projektor koji će korisnički interfejs projektovati na vašu ruku. Ovo nije ni smartfon, ni tablet, već nova vrsta mobilnog uređaja. Cicret pametna narukvica dolazi sa osam različitih senzora, kao i svim potrebnim hardverom za pokretanje Android aplikacija.

Pomeranjem zgloba napred-nazad uključiće se projektor i pojaviće se korisnički interfejs. Projektovana slika funkcioniše isto kao i bilo koji drugi ekran osetljiv na dodir, odnosno možete tapkati, kliktati, skrolovati i raditi sve druge stvari koje možete i sa običnim pametnim telefonom.

Ovaj gedžet je još uvek samo prototip, a kompanija koja stoji iza njega se nada da će prikupiti dovoljno finansijskih sredstava kako bi projekat sprovela do kraja.

TEST:

www.dnevne.rs