Kako do Jahorine?

1203

Ako kažemo Jahorina to nas odmah asocira na zimu. Međutim Jahorina je jedna pitoma planina koja je sve posjećenija i ljeti. Ljeto na Jahorini je zanimljiva ponuda.

Turisti planiraju da Jahorinu posjete jednom ili dva puta godišnje. Promotivne ponude koje se dešavaju putem mnogih sredstava informisanja su razlog velikog interesovanja.

Telefonske aplikacije i portali optimizovani za razne uređaje, koji se pojavljuju u sve većem broju su od velikog značaja, kada je riječ o reklamiranju i informisanju o Jahorini.

Procentualno najveće učešće u pretrazi globalne mreže u cilju pronalaženja odgovarajuće turističke ponude ima mlađa generacija 1990 -2000 godište. Mobilni uređaji (mobilni telefoni u prvom redu) zauzimaju najveći procenat uređaja sa kojima se pretražuje globalna mreža.

Stranice sa turističkom ponudom na Jahorini i Palama najposjećenije su u večernjim terminima.

Bitno je napomenuti da je sve veći broj vlasnika smještaja na Jahorini i Palama objavio svoje smještajne kapacitete putem Booking-a. Trenutno se radi i na kvalitetnijem fotografisanju  i predstavljanju smještajnih kapaciteta.

Zanimljivo je takođe da svakim danom raste i online prodaja turističkih aranžmana na Jahorini.  Žene su te koje učestvuju u procentulano većem broju, kada je riječ o kupovini i transakciama putem globalne mreže.

Online kupovine i transakcije obavljaju uglavnom mlađe populacije do 35 godina starosti, jer oni jesu klijentela koja svoja putovanja planira i čekira uglavnom putem globalne mreže.

U novije vrijeme potreba za putovanjem je velika. Potraga za novim avanturama, doživljajima, adrenalinom, skladom, rekreacijom itd. se povećava u odnosu na potrebu za kupovinom materijalnih stvari.

Sveviše ljudi želi da doživi neka pozitivna iskustva nego da troši novac na kupvinu stvari. Vjerovali ili ne ova pojava je evidentna i kod ženske populacije.

Zbog toga Olimpijski centar Jahorina proširuje svoju ponudu u ljetnom periodu, a rad na instalacijama za osnježavanje će produžiti i broj dana, kada je riječ o skijanju na ovoj planini.