Počelo vještačko osnježavanje na Jahorini

661

U Olimpijskom centru Jahorina zaposleni su započeli sa osnježavanjem staza.  Staze su pripremljene, tako da je potrebna mala količina snijega da staze budu savršene za skijanje. Međutim, nezavisno od vremena, staze se osnježavaju u kontinuitetu do početka zimske sezone, a u toku je osnježavanje i staze Poljice. Akumulacija vode koja je na raspolaganju iz vještačkog jezera i prilično niske temperature pogoduju pravljenju staza i pripemi za sledeću zimsku sezonu.

Dobro raspoređeni lanseri i topovi za snijeg pokrivaju veliki dio staza te neprestanim dotokom vode iz akumulacije prave snijeg i obezbjeđuju uslove za kvalitetnu i uspješnu narednu zimsku sezonu. Osamdeset osam lansera i dvadesetipet najsavremenijih snježnih topova kupljeni su od firme „Tehnoalpin“, čiji su proizvodi zastupljeni na oko 70 odsto skijališta svijeta.

Očekuje se jedna kvalitetna zimska sezona. Najavljeni koncerti u decembru (koncert Cece Ražnjatović, Crvene Jabuke i Lepe Brene), su događaji u ovoj godini, dok se već u februaru očekuje veliki priliv gostiju zbog održavanja EYOF-a.  Dio takmičenja će biti i na planini Jahorini – alpsko skijanje (slalom i veleslalom), karling u sportskoj dvorani „Peki“ na Palama, kao i takmičenja u Nordijskom ski centru Dvorišta. Tako će danas biti upriličeno otvaranje novog mosta koji vodi do sportskih terena na Dvorištima.

Uzimajući sve činjenice u obzir, možemo zaključiti da nas čeka jedna kvaltietna zimska sezona na Jahorni i Palama.