Sportska dvorana ,,Peki,, Pale

2486

Sportsko-poslovni centar „Peki“ Pale smješten je uz samu obalu rijeke Miljacke, između zgrade administrativnog centra opštine Pale i fudbalskog stadiona „Romanija“. U sklopu Centra nalazi se sprtska dvorana dimenzija 26 x 48 m.Kapacitet tribina je 2160 sjedećih mjesta i 200 mjesta za stajanje na galerijskim prostorima. U prostoru iza aut-linija moguće je postaviti još 300 stolica za sjedenje. U funkciji su trenutno dvije sale. Velika sala namjenjena za dvoranske sportove: odbojku, košarku, rukomet, mali fudbal kao i ritmičku gimnastiku. Mala sala namjenjena je za sve vrste borilačkih sportova i vještina. Sale su urađene i opremljene po najnovijim svjetskim standardima, što znači da sportska dvorana „Peki“ ispunjava sve uslove za održavanje međunarodnih takmičenja, kako dvoranskih sportova tako i borilačkih.
U sklopu dvorane nalazi se pet savremeno opremljenih svlačionica sa mokrim čvorovima i tuš-kabinama. Četiri svlačionice su namjenjene za sportiste i rekreativce a jedna svlačionica je namjenjena za sudije delegate. Pored svlačionica, smješten je dispanzer sportske medicine.
Dvorana ima vlastitu binu dimenzija 6 h 8 metara, koja služi za održavanje javnih, kulturnih i zabavnih skupova.
Jedan dio prostora u Sportsko-poslovnom centru „Peki“, od oko 2000 kvadratnih metara planiran je za kuglanu, restoran, bife, sportske butike.
U dvorani „Peki“ nalaze se kancelarije za menadžment ustanove i kancelarije sportskih klubova. U sklopu dvorane su i prostorije niže muzičke škole. U sklopu dvorane su i prostorije u kojima je smještena moderna teretana i stolovi za stoni tenis.